Polisen varnar för lappar på bakrutan

Nu ser jag det igen, det var några ås sedan sist. Polisen varnar för ett brott som går ut på att det sitter en lapp i bakrutan på din bil, du går ut och tar bort den, under tiden du gör det stjäl någon din bil.

Jag har sett det minst fem gånger idag. Nedan följer texten som delas i sin helhet:

VARNING!!! SNÄLLA LÄS DETTA!!!!

VARNING FRÅN POLISEN!!!
Se upp alla! Snälla, håll detta cirkulerande ..
Detta gäller alla både kvinnor och män.
Om du ser ett papper på bakrutan på din bil – då kan detta vara ett nytt sätt att göra bilkapningar

Du går till din bil på en parkeringsplats, du låser upp bilen och sätter dig i den. Du startar motorn och lägger i backen. När du tittar i backspegeln för att backa ur din parkeringsplats, märker du ett papper fastnat i mitten av bakrutan.
Då lägger du i friläget och går ut ur bilen för att ta bort papperet (eller vad det nu är) som hindrar vyn. När du når baksidan av din bil, det är då bilkapare kommer från ingenstans, hoppar in i bilen och tar den. De slår praktiskt ner dig när de åker iväg med bilen. Och gissa vad, mina damer och herrar? Jag slår vad om att din plånbok är i bilen. Så nu har bilkaparna din bil, din hemadress, dina pengar och dina nycklar. Ditt hem och hela din identitet är nu äventyrat!
(lämna aldrig nycklarna eller väskan kvar i bilen)

Vi måste akta oss för detta nya system som nu används.
Om du ser ett papper sitter fast på bakrutan, så bara kör iväg. Ta bort papperet senare. Och var tacksam att du läst detta meddelande.
Jag hoppas att du kommer att vidarebefordra detta till vänner och familj, särskilt för kvinnor. En väska innehåller alla typer av personlig information och identitetshandlingar, som du verkligen inte vill ska hamna i fel händer.
Tänk på att berätta för alla dina vänner.

Detta meddelande innehåller flera saker man ska vara uppmärksam på. Redan i första meningen står det att man ska dela vidare, precis som vanligt när det kommer till ett så kallat ”Hoax”, en bluff. Texten innehåller heller inte någon källa, något man borde skicka med om det faktiskt var sant.

För att vara ärliga, hur många går på detta? Om du står inkörd på en parkering och måste backa ut från den, hur ska någon kunna stjäla din bil när du står bakom? Ska de köra över dig?

Visst, de skulle kunna stjäla bilnyckel, plånbok och andra saker från din bil, men hinner de verkligen det? Jag provade, att kliva ur min bil, gå till bakrutan och tillbaka till förardörren tar mindre än fem sekunder.

Dessutom har polisen aldrig hört talas om detta sätt.

Meddelandet kommer från USA, inte heller där känner polisen till det.

Så, sluta att sprida detta meddelande.

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *