Öknehults kursgård har många saker, bland annat ridläger, vandrarhem, femkamp och en massa andra roliga saker. För att förenkla deras system gällande bokningar och hantering av alla djur och gäster på gården ska jag, tillsammans med några vänner, utveckla ett större backend-system. För att förenkla ännu mer för de inblandade kommer vi även att bygga om deras hemsida.

Jag har nu tillbringat en helg på Öknehult, som ligger utanför Kisa i Östergötlands län, där har vi diskuterat hur Internet och rätt material kan hjälpa all personal på gården för att bi effektivare och ha mer kontroll över sin verksamhet.

Öknehult har en underbart vacker gård, hästar, kaniner, får, badplats, bastu, vandrarhem, stugor, ja, allt det du kommer att behöva. Problemet är att hemsidan inte är uppdaterad på några år så alla saker finns inte med. Företaget har dessutom startat upp flertalet evenemang som måste marknadsföras.

Gården, har som så många andra företag, drivit en hemsida i några år och inte uppdaterat denna för ”att den fungerar”. Inget fel med detta, men med rätt personer bakom spakarna kan man alltid effektivisera saker lite mer.

Det som vi ska göra är:

  • Bygga om hemsidan
  • Bygga ett backend-system
  • Bygga en administration till administrativ personal
  • Bygga en intern ”Todo-lista” för att förenkla för personal och ledare
  • Ge råd och tips om verksamheten som ”utomstående”

Hemsidan

En hemsida idag måste vara responsiv, annars förlorar den kraft på bland annat Google. Den måste dessutom vara mer levande och tilltalande. Dessutom ska alla klara av att hantera den.

Backend-system

Vi ska bygga ett administrativt system, backend-system, eller ”Intranet” för att personalen ska kunna hitta all information de behöver på ett ställe. Det kommer att innehålla många saker, bland annat en Todo-lista där administratör kan tilldela specifik personal uppgifter.

Administrativ personal

Eftersom de bland annat driver vandrarhem och ridläger innebär det en hel del bokningar över Internet, dessa bokningar ska sorteras på ett bättre sätt och rätt personer ska få tillgång till rätt saker.

Tips & råd

Ibland är det lättare att komma som utomstående och ge tips och råd på en verksamhet. Dels för att många blir ”hemmablinda” och dels för att man ibland ser på saker med lite nya ögon.

För att besöka Öknehults kursgård och få en upplevelse utöver det vanliga, kontakta dem via deras hemsida: https://www.oknehult.se/

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.