Sex säljer & hela världen köper

Nu har det hänt igen, frågan som många vill ställa men få vågar. ”Finns det någon som kan bygga en webbutik för sexleksaker?”. Självklart finns det!

Jag har flera gånger fått den frågan, jag har alltid svarat samma sak: ”Visst finns det”. Varför ska det vara så svårt att ställa den frågan? Det handlar ju faktiskt inte bara om ”leksaker”, det handlar lika mycket om ”hjälpmedel”. Det finns massor med kvinnor som inte kan få orgasm utan hjälpmedel. Att det sedan kan göra saker och ting lite roligare är ju knappast någon nackdel.

Så, svaret på den frågan är: Absolut, kontakta mig så ska jag hjälpa dig att välja ett webbhotell, (alla tillåter inte sådana sidor), jag ska hjälpa dig med vad som krävs, (lägg märke till att jag ber alla som läser detta inlägg vara över 18 år), jag hjälper till att bygga sidan, konfigurera upp allt ni behöver för att få en fullt fungerande webbutik.

Varför gör jag det? Jo, det är mitt arbete. Jag har vissa saker som jag inte vill blanda mig i, det är några enkla saker:

 • Jag gör inte nazistiska/främlingsfientliga sidor
 • Jag gör inga hatsidor av något slag
 • Jag gör inga sidor med olagligt innehåll

Jag ska göra det enkelt för er:

Ni som läser detta och är intresserade av att starta en sådan butik, ni ska få några råd som ni kan ha i åtanke innan ni ringer.

 1. Se till att ni har en bra leverantör.
 2. Fundera på hur ni ska marknadsföra er, varför ska kunder handla av er och inte någon annan?
 3. Ska ni bedriva annan verksamhet?
 4. Ska ni sälja på kommission eller ska ni ha eget lager?

Ibland kan det vara bra att börja som en så kallad ”Affiliate”, WinkWink erbjuder det till exempel, ViktorVilma erbjuder återförsäljaravtal.

Man behöver inte alltid vara billigast, men man måste komma ihåg att vissa företag som Sexleksaker Outlet och Jeppshop vinner mycket kunder på just det. Försök att hålla bra priser och väldigt bra service. Ska du vara som BDSM-Shoppen, väldigt nischad i vad du säljer är det viktigt att du funderar lite extra på hur du ska marknadsföra dig.

Om ni ska bedriva någon annan verksamhet, se till att det antingen går hand i hand med varandra eller håll det helt åtskilt. Har ni en advokatbyrå så ska ni nog inte blanda ihop den med er hobby. Ett exempel är More than love som även arbetar med homeparty och Oliver&Eva som erbjuder råd och tips.

Kan man sälja på kommission är det en bra början, man behöver inte ligga ute med en massa pengar innan företaget börjar att rulla, prata med er leverantör, en del är väldigt villiga att skapa speciella följesedlar med ert företagsnamn på.

När man sedan har hittat en grossist kan det vara bra att fundera på följande:

 • Vem ska frakta mina produkter
 • Vad kostar det med frakt och retur
 • Vem betalar retur
 • Ska jag fakturera, ta kort eller postförskott

Så, kom igen nu, kontakta mig och få din dröm att gå i uppfyllelse eller följ min guide ”Installera och kom igång med WooCommerce”.

 

Lycka till!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *