Skapa ett konto på LinkedIn i 10 steg

LinkedIn, världens största nätverk och jobb-sökarsida, är ett ställe där man alltid bör synas. Du kan använda till att söka nytt jobb, skapa ett nätverkande med personer i din samma bransch och mycket mer. Så här enkelt skapar du din profil.Börja med att gå in på LinkedIns hemsida, https://www.linkedin.com/, där fyller du i dina uppgifter:

Fyll i dina uppgifter och skapa ett lösenord.

Fyll i alla uppgifter och klicka på ”Gå med nu”.

Nästa sida frågar var du finns, fyll i ditt postnummer och klicka på ”Nästa”.

Nu ska du välja din jobbtitel, om du är arbetslös väljer du det du har utbildning inom och ditt senaste arbete:

Nu har du kommit så långt att du ska välja vilket du är mest intresserad av, att skaffa ett nytt jobb, nätverka eller ett annat förslag.

Kontrollera din mejl, du bör ha fått ett meddelande med en pinkod, den fyller du i på nästa ruta och klickar på ”Nästa”.

På nästa sida kan du skapa en jobbavisering, välj inställningar för hur du vill ta emot mejl, (detta gäller om du valt ”Hitta ett jobb” på föregående sida). Detta steg kan du hoppa över om du vill men jag rekommenderar att du använder det.

LinkedIn kontrollerar vilka kontakter som kan vara av intresse för dig, välj de som du vill lägga till och avmarkera de som inte är intressanta.

Sedan ska du välja en profilbild, det går att hoppa över men gör inte det. Klicka på ”Hämta bild” för att ladda upp en bild från din dator.

På nästa sida kan du välja att ladda ner appen till din telefon, skriv in ditt telefonnummer för att få ett sms med en länk till nedladdningssidan.

Klart! Nu ser du din startsida och kan börja nätverka och söka arbete.

Du har nu skapat din profil, se till att du lägger upp så mycket information du kan om dig själv för att få ett stort nätverk och många kontakter.

Tack till Celina Brandström för denna snabba guide.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *