Håll dina drivrutiner uppdaterade

För att din dator ska må bra är det viktigt att den är uppdaterad, både Windows och alla dina drivrutiner.Microsoft har i många fall implementerat drivrutiner till de vanligaste komponenterna i din dator, ofta fungerar dessa bra men uppdateras inte så ofta som behövs. Hur ser man till att allt är uppdaterat utan att behöva gå igenom alla drivrutiner med jämna mellanrum? Svaret heter ”Snappy”.

Snappy, eller som det egentligen heter, ”Snappy Driver Installer”, är ett program för Windows som kontrollerar dina komponenter och jämför versioner av de installerade drivrutinerna med de drivrutiner som finns på Internet. Saknar du en drivrutin kan du få hjälp att hitta den med.

Surfa in på SDI Tools hemsida och klicka på knappen ”Download”. du får då två val:

  1. SDI Full
  2. SDI Lite

Jag laddar alltid ner ”SDI Lite” om eftersom SDI Full ligger på närmare 12gb. (Den har jag dock på ett USB-minne när jag är ute och hjälper folk för att slippa ladda ner det på deras datorer.)

Skillnaden mellan dessa versioner är enkel, SDI Lite laddar ner det du behöver till din dator, SDI Full laddar ner allt du behöver till nästan alla datorer.

Ladda nu ner SDI Lite, det är en .zip-fil som du måste packa upp på valfri plats på din dator. (Jag har skapat en mapp under C: som heter ”SDI-Tool”.)

Filer i din .zip-fil

Dubbelklicka på filen SDI_Auto.bat, du kommer få en fråga om du tillåter detta program att göra ändringar på din dator, svara ”Ok”.

Godkänn EULA genom att klicka på ”Accept”:

Acceptera avtalet

Om du får en fråga om din brandvägg väljer du ”Tillåt åtkomst”.

Välj ”Tillåt åtkomst”

Nu ser du följande:

Snappys Startsida

Klicka på ”Uppdateringar finns: xx drivrutinspaket”.

I rutan som kommer upp klickar du på ”Markera endast för denna PC”, sedan ”OK”.

Markera endast för denna PC – OK

När nedladdningen är klar kommer det att visas vilka drivrutiner du behöver uppdatera, klicka på ”Markera alla” i högra hörnet sedan ”Installera”.

Några drivrutiner hittades – klicka på ”Markera alla”.

Dina drivrutiner kommer nu att uppdateras, om datorn behöver startas om, gör det. Kör sedan SDI_Auto tills det står att din dator är uppdaterad.

Installerar

Ställ gärna frågor om ni undrar över något.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *